VAŽNA OBAVIJEST: Komunikacija sa strankama u Ministarstvu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata  za vrijeme trajanja pandemije izazvane corona virusom (COVID-19)

Tema sastanka bila je primjena Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te odredbe koje će se početi primjenjivati od 1. siječnja 2019. godine. 

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu 24.05.2018. godine je potpisan Sporazum između Federalnog zavoda za zapošljavanje, županijskih službi za zapošljavanje i županijskih ministarstava za braniteljska  pitanja, za projekt udruživanja sredstava za zapošljavanje djece poginulih i nestalih branitelja. Očekuje se da će na osnovu toga, u ovoj godini biti zaposleno oko 350 djece  poginulih i nestalih branitelja u cijeloj Federaciji BiH.

Radi informiranja javnosti objavljujemo tekst Izmjena zakona o povoljnijem umirovljenju.

Zakon o povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata

Izmjene zakona o povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata

Obrazac zahtjeva

 


  PRIOPČENJE VEZANO ZA PRESUDU

 

Tumačenje i definiranje stajališta vezano za ratna događanja moraju polaziti od činjenice da je rat sam po sebi veliko zlo i nesreća u kojem se događaju stradanja ljudi , ljudske žrtve i uništavanje materijalnih dobara.

Tako je bilo i u ratu u BiH u kojem su se događala velika materijalna razaranja, ljudske žrtve i zločini od strane pripadnika sve tri vojske .

Povodom 22. obljetnice pogibije 18 hrvatskih branitelja na Vrdima, mjestu sjeverno od Mostara, među kojima je uz sedam grudskih branitelja, te branitelja iz sela Vrdi i Širokobriježanin Damir Anić, ispred crkve svetih

Back to Top